Εξεταστική για Τέμπη: Τραμπουκισμοί της ΝΔ με επιθέσεις στην αντιπολίτευση- «Σταματήστε τις συνεδριάσεις», ζητούν συγγενείς θυμάτων

Ένταση προκλήθηκε στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών μετά τη νέα απόρριψη των κομβικών μαρτύρων που ζητά η μειοψηφία, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλο, να συκοφαντεί τον Κ. Γενιδούνια, λέγοντας -μεταξύ άλλων- πως «είναι στο payroll του Καποτόρτο».

Δείτε επίσης:

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ο ένας μετά τον άλλο οι εμπειρογνώμονες «καίνε» τον Καραμανλή

Μάλιστα, όταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην αρθρογράφος της «Ελεύθερης Ώρας», Μακάριος Λαζαρίδης, κούνησε απαξιωτικά το χέρι προς την Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ, εκείνη αντέτεινε: «Ξέρει από τραμπουκισμούς η ΝΔ. Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας».

Η ένταση προκλήθηκε κατά την τοποθέτηση του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον εμπαιγμό της συμπολίτευσης σε σχέση με τη λίστα μαρτύρων, αφού ο εισηγητής της ΝΔ επί της ουσίας παρέπεμψε τα αιτήματα της μειοψηφίας για κλήση κομβικών μαρτύρων μετά τις 20 Φεβρουαρίου.

«Στο τέλος θα μας μαλώσουν από την πλειοψηφία γιατί ζητάμε το αυτονόητο» ανέφερε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως «δεν συμφέρει την κυβέρνηση να ακουστεί η φωνή του κ. Γενιδούνια». Τότε, ο κ. Μαρκόπουλος, κάνοντας κατάχρηση του δικαιώματος που του δίνει ο Κανονισμός της Βουλής, παρενέβαινε συνεχώς, διακόπτοντας τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ για να βάλλει κατά του κ. Γενιδούνια.

Ειδικότερα, έλαβε χώρα η εξής αψιμαχία:

Μαρκόπουλος: Υπόλογος του κ. Καποτορτο ο κ. Γενιδούνιας, μισθοδοτείται από τον κ. Καποτόρτο.

Κόκκαλης: Ένας λόγος παραπάνω να τον καλέσετε…

Μαρκόπουλος: Τα συμφέροντα της Hellenic Train θα υπερασπιστεί ο κ. Γενιδούνιας, είναι στο payroll Καποτόρτο.

Κόκκαλης: Πριν έρθει ο μάρτυρας τον χτυπάτε…

Μαρκόπουλος: Υπερασπίζεστε το δεξί χέρι του κ. Καποτορτο;

Κόκκαλης: Όχι, υπερασπίζομαι αυτό που είπε η κ. Καρυστιανου. Δεν νιώθετε ντροπή;

Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος έφτασε στο σημείο να υπονοήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «την ενίσχυση του κ. Καποτόρτο», με τον κ. Κόκκαλη να αντιτείνει πως η ΝΔ φοβάται τους μάρτυρες που θα μιλήσουν για τις «ευθύνες Καραμανλή».

Αποστομωτική απάντηση Αποστολάκη

Την ώρα που η Μιλένα Αποστολάκη στηλίτευε την επίθεση του Δ. Μαρκόπουλος προς τον Κ. Γενιδούνια για τις αναφορές περί payroll, ο Μ. Λαζαρίδης παρενέβη εκτός μικροφώνου, αναφερόμενος στην περίπτωση του Ακή Τσοχατζόπουλου και κουνώντας υποτιμητικά το χέρι του προς την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ.

«Ξέρει από τους τραμπουκισμούς η ΝΔ. Το χέρι αυτό στη γυναίκα και την κόρη σας…» αντέτεινε ακαριαία η κ. Αποστολάκη, με τον βουλευτή της ΝΔ να ζητά και τα ρέστα στη συνέχεια, λέγοντας πως «έχουμε κουραστεί να στήνουν σόου οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Κάθε τρεις και λίγο μας ζητούν μάρτυρες. Έχουμε αποκλείσει κανέναν; Δεν θυμάμαι κανέναν…Έτσι λέγατε για τους Τερεζάκη, Καραμανλή και Αγοραστό. Ψαρέψτε ψήφους άλλου».

Στα μέτρα της ΝΔ ο κατάλογος

Σε κάθε περίπτωση, ο κατάλογος μαρτύρων έχει προσαρμοστεί στις πολιτικές επιδιώξεις της ΝΔ, αφού η πλειοψηφία με την πρόφαση ότι ο κατάλογος έχει οριστεί έως τις 20 Φεβρουαρίου, απέρριψε επί της ουσίας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες που ζητά η μειοψηφία.

Δήλωση 29 συγγενών θυμάτων στην Εξεταστική: «Σταματήστε τις συνεδριάσεις»

Δήλωση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών απέστειλαν 29 συγγενείς θυμάτων, ζητώντας τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον του εφέτη-ανακριτή Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, οι συγγενείς ζητούν η Επιτροπή να λάβει αντίγραφο της ποινικής δικογραφίας όταν αυτή ολοκληρωθεί, να τη μελετήσει και κατόπιν να επανεκκινήσει τις συνεδριάσεις της.

Ο κ. Μαρκόπουλος πρόσθεσε ακόμα ότι οι 29 συγγενείς θυμάτων θέτουν αυτό το αίτημα, με σκοπό η Επιτροπή να εξετάσει κι άλλους μάρτυρες με ουσιαστική συνεισφορά στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και στη συνέχεια να εκδοθεί το πόρισμα της Εξεταστικής.

Να σημειωθεί ότι πλην της ανακοίνωσης της δήλωσης των συγγενών από τον κ. Μαρκόπουλο, το αίτημα δεν τέθηκε υπό συζήτηση από τα μέλη της Επιτροπής, κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνέχεια της σημερινής διαδικασίας.

Πηγές: Documento – Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί